De herkomst van ons vlees

Kwaliteit staat bij voorop bij Slagerij Haarselhorst. Dat begint bij de herkomst van de producten. De inkoop van ons vlees doen we geheel zelf. Een zorgvuldig en secuur klusje!


Ons vlees is afkomstig van kleinschalige boerderijen uit de streek. Zo houden we de keten kort en weten we zeker dat het welzijn van de dieren ook bij deze bedrijven voorop staat. Dat betekent uitgekiend en natuurlijk voer, genoeg bewegingsvrijheid en aandacht voor duurzaamheid en milieu. Dat proef je.

Ons rundvlees

Bij Slagerij Haarselhorst vindt u alleen het allerbeste rundvlees van het ras Belgisch Witblauw. In nauw overleg met de slachter en de mester, met wie we beiden al jaren samenwerken, wordt het vleesvee geselecteerd. 


De runderen krijgen gebalanceerd en uitgekiend voer voorgeschoteld. Graan, mais en gras dat in de nabije omgeving wordt verbouwd, aangevuld met hoogwaardig krachtvoer. De royale stallen zijn voorzien van volop stro in de winter. In de zomer staat de weidegang centraal, zodat de dieren kunnen genieten van veel bewegingsvrijheid. 


De aandacht en kennis voor het vakmanschap en de langdurige samenwerking met deze partners resulteert in een betrouwbare, korte keten en excellente stukken rundvlees van constant hoge kwaliteit. Dat is iets waar we trots op zijn, vooral ook omdat het door onze klanten herkend en gewaardeerd wordt.

Ons varkensvlees

Het varkensvlees dat u bij Slagerij Haarselhorst koopt, is afkomstig van familiebedrijven waar de varkens met zorg en liefde grootgemest wordt. Hierbij is aandacht voor dier en milieu. 


Dit wordt bovendien gegarandeerd door het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). De partijen binnen dit samenwerkingsverband staan voor een duurzame manier van varkens houden, zodat iedereen kan genieten van een verantwoord stukje varkensvlees. 


KDV varkensvlees is traceerbaar van boer tot winkelvloer. Binnen het samenwerkingsverband is er continue aandacht voor ontwikkelingen op het gebied van dierenwelzijn en milieu. Dichterbij de natuur staat centraal, bijvoorbeeld met extra bewegingsvrijheid, onbeperkt drinkwater en speeltjes, minder energieverbruik en bemesting. Al ons varkensvlees voldoet aan dit keurmerk.

Onze kip

Onze kip komt uit een kleinschalige uitsnijderij. De kuikens groeien op in ruime stallen met een overdekte uitloop naar buiten waar ze vrijuit kunnen scharrelen. Ze beschikken over 100% natuurlijk voer, bestaand uit gemengde granen en maïs. De kuikens krijgen de tijd om op te groeien. Anders dan bij supermarktvlees, worden ze niet grootgemest en wordt er geen preventieve antibiotica gegeven. Dat zie je terug aan de formaten van de filets en dat proef je ook: de smaak is vol en rijk. 


Onze leverancier voldoet aan de HACCP en EG normeringen en garandeert dat vakmensen de kip met de hand uitsnijden. Dit is een extra, constante optische kwaliteitscontrole en garandeert een heerlijk en eerlijk stukje kip.


Bij Slagerij Haarselhorst wordt dagelijks verse kip geleverd, zodat deze altijd van optimale kwaliteit in de winkel ligt.

Heeft u onze eigen rauwe ham al eens geprobeerd?

U bent van harte welkom

U bent van harte welkom in onze winkel aan de Bisschopshoeve in Breda. Wilt u een bestelling plaatsen, of heeft u een vraag? Bel of mail ons dan gerust. Wij helpen u graag. 


Tot snel!


Bart Haarselhorst

Bel ons

Stuur ons een bericht

 
 
 
 
 

Ons adres

Bisschopshoeve 14 | 4817 PV | Breda

Openingstijden

Maandag:

Gesloten

Dinsdag:

8.30 uur

18.00 uur

Woensdag:

8.30 uur

18.00 uur

Donderdag:

8.30 uur

18.00 uur

Vrijdag:

8.30 uur

18.00 uur

Zaterdag:

8.00 uur

17.00 uur

Alle Maandagen, zon- en feestdagen gesloten